Skip to main content

“Ik had het geluk dat ik als jonge meid een opleiding kon volgen waar mijn hart lag”

About me…

Mijn naam is Claudine Hermes geboren in Amsterdam (1967). Ik had het geluk dat ik als jonge meid een opleiding kon volgen waar mijn hart lag en in 1987 heb ik de Mode Akademie richting Presentatie afgerond. Omdat ik mijzelf wilde door ontwikkelen heb ik daarna nog enkele cursussen gevolgd voor wat specialisaties in de creatieve vakken.

Mijn voorkeur ging altijd uit naar het tekenen en schilderen, ik was daar altijd mee bezig en zo is ook de liefde ontstaan voor het schilderen. Ik hou ervan om met verschillende materialen te werken. Dat kan van alles zijn; zoals acrylverf, oils, pastelkrijt, houtskool en nog veel meer. Het werken met verschillende materialen wordt ‘mixed media’ genoemd. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om te spelen met materialen en technieken omdat dit gewoon voor de mooiste resultaten zorgt. Het is altijd een verrassing wat er ontstaat.

De lockdown gaf mij de mogelijkheid om weer fulltime te gaan schilderen. Voor velen een nare tijd maar voor mij was de lockdown een zegening. Ik wilde bezig zijn met wat ik werkelijk mooi vond om te doen, en zo mijn droom te creëren.

Mijn droom is altijd al geweest om bezig te zijn met kunst, en de mensen te inspireren met mijn kunst en vanaf 2019 ben ik mezelf meer gaan richten op portret tekenen en schilderen. Door te experimenteren ontdekte ik een bepaalde techniek om op een intuïtieve manier ‘in het moment’ te schetsen en te tekenen. Gewoon schilderen vanuit je authentieke zelf, zonder een vooropgezet plan.

Mijn portretten zijn kleurrijk, speels, en expressief, maar nooit ‘binnen de lijntjes’ als je begrijpt wat ik bedoel. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven en dat combineer ik met het gevoel en de emotie op het moment zelf. Mijn gevoel laat ik via het penseel op het papier vloeien. Daarnaast hou ik van de Imperfectie en dat het ver weg staat van de werkelijkheid. Hoe losser ik werk , hoe krachtiger mijn beeld. Door het werken met de verschillende materialen kan ik steeds meer creativiteit kwijt in mijn schilderijen. De mixed media techniek geeft mij enorm veel vrijheid!

Ik voel de verbinding intuïtief aan. Het gevoel van verbinding kan een mens zijn, of een dier, of een bepaalde kleur. Ik ben ook een groot liefhebber van de natuur, de zee en het strand, ook dit geeft een gevoel van vrijheid wat voor mij en mijn werk erg belangrijk is. Voor mij zijn de portretten die ik schilder ‘het voertuig’ voor het tonen van mijn innerlijke wereld. Het leuke is ze zijn altijd verschillend van aard; soms fashionable, soms vloeiend, soms strak en modern. Wat komt, dat komt.

Ik schilder emoties. Kunst is emotie. Intuïtief schilderen staat voor mij voor het loskomen van ‘het denken’. Uit je hoofd naar je hart… en zo ontstaan de mooiste creaties.

Claudine Hermes – 31 mei 2022 Purmerend 

Werken

Ontmoeting in real life?

Wil je kennis met mij maken in real life en mijn werken van dichtbij komen bekijken? Neem dan gerust contact met mij op voor het maken van een afspraak.